gereformeerde kerk

groeien in geloof

gereformeerde kerk

Samen dementie-vriendelijk zijn



In de Adventkerk is op 29 januari om 19.45 uur een lezing plus gesprek over het thema: Hoe ben je een dementie-vriendelijke kerk. De Gereformeerde kerk van Bunschoten-Spakenburg nodigt alle belangstellenden van harte uit om over dit actuele thema met elkaar in het gesprek te gaan.
Hoe gaan we goed om met gemeenteleden, die dement worden? Dat worden er steeds meer. Op welke manier kunnen we hen pastorale zorg bieden?
Of hoe kunnen we steun geven aan de vele mantelzorgers, die een zware taak hierin hebben. In de kerk bestaat soms wat verlegenheid over dit onderwerp.

Annemarie Roding, predikant-geestelijk verzorger, vond het tijd om handvatten aan te reiken, om geestelijke zorg aan mensen met dementie, zeker binnen de geloofsgemeenschap, vorm te kunnen geven. Ook wilde zij wat doen aan de beeldvorming, die er rondom dementie bestaat. Want dement-zijn staat voor veel mensen gelijk aan mensonterend leven. Ze schreef er een boekje over genaamd ‘Pastoraat en dementie‘. Zij komt maandagavond 29 januari een lezing geven. Deze avond is vrij toegankelijk, er is koffie en thee vanaf 19.30 uur in de Adventkerk. Graag even aanmelden via ontmoetingeninspiratie@gkbs.nl en ook kun je alvast vragen stellen.

Tijdens de avond wordt informatie over dementie gedeeld en gaan we ook in op de relatie tussen geloof en dementie, en op de vraag welke rol de geloofsgemeenschap kan spelen. Er is ruimte om met elkaar van gedachten te wisselen en er worden praktische tips gedeeld. 
Iedereen is van harte welkom.

https://www.gkbs.nl/wat-we-doen/agenda/de-dementie-vriendelijke-kerk/